HTML5 IconHistorie van café ‘de Paerdskoel’

Een bewogen verleden, een fraaie toekomst!

Over de naam ‘de Paerdskoel’ zijn er meerdere varianten in de omloop, hieronder worden er twee toegelicht;

Weilanden langs de oever van de Maas

Weilanden langs de oever van de Maas, ongeveer ter hoogte van het tegenwoordige plantsoen aan de rivier (Karel Doormanstraat). Op deze plek werden vroeger de paarden die de schepen voorttrokken uitgespannen om te grazen. Waarschijnlijk houdt de naam daar verband mee. Tegen betaling van 1 gulden aan de gemeente kon men bovendien het recht krijgen een jaar lang een koe in de weilanden te laten grazen.

 

Café aan het Antoniusplein nummer 3

Het pand dateert zeker uit het begin van de negentiende eeuw. Er was bijna voortdurend een herberg of café in gevestigd. Piet Spee-Beurskens liet het in 1903 verbouwen en daarmee kreeg het zijn huidige vorm.

Nadat Spee de zaak in 1919 nog uitbreidde met een logement verkocht hij ze in 1922 aan Sef Schreurs-Linders. Diens zoon Frans maakte er een slijterij van.

In 1977 werd het interieur weer in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. Sindsdien herbergt het pand het bruine café de Paerdskoel. De Paerdskoel heeft een neo-renaissancistische gevel met jugendstil-elementen. Het pand is afgedekt met een Mansardekap.

Contactgegevens

Adres: Antoniusplein 3
5921GV Venlo-Blerick
Tel: 077-3827962
KvK nr. 50403060
Rabo rnr. 1325.49.751

Onze Partners

Chef Culinair
Drukkerij Knoops B.V.
Lindeboom Bierbrouwerij B.V.
Van Tienen drankautomaten
Nestlé Professional
Winkelhart Blerick
Wijnhuis Blerick B.V.
KLEUR
HTML5 Icon
U kunt ons ook mailen op:

info@depaerdskoel.nl
Naar boven